Mijn naam is Roberto en ik ben niet je typische online fitness coach. Eerst kort iets over mij: Vijf jaar geleden begon ik aan mijn fitness journey. Dit is begonnen uit onzekerheid. Ik durfde eerst zelfs niet zonder mijn vrienden te trainen. Maar na een jaar of twee begon ik verschil te merken; niet alleen aan mijn fysiek maar vanbinnen voelde ik ook iets groeien. Toen ik deze progressie zag werd ik hongerig naar meer. Het begon met filmpjes kijken op YouTube, maar daarna verdiepte ik me ook in onderzoeken, ging ik boeken lezen en cursussen volgen zoals die van Menno Henselmans. Ik wilde nog sneller en nog meer resultaat zien. Vandaag de dag weet ik dat geduld ontzettend belangrijk is en dat zelfverzekerdheid iets is wat je van binnenuit opbouwt. Maar die nieuwsgierigheid heeft mij wel de kennis gebracht die ik nu heb. Deze kennis wil ik nu aan jou doorgeven!

Wie ben ik?

Roberto Cutrale

Mijn filosofie

Mijn drijfveer is om bij te dragen aan een wereld waarbij een gezonde, krachtige man met een visie en levenslust de standaard is; en niet de uitzondering. Mijn doel is daarom om mannen te helpen een duurzame, werkbare en krachtige leefstijl te creëren. 

Wat is een duurzame en werkbare leefstijl? Duurzaam betekent dat de kennis en skills die je gebruikt je niet alleen nu dienen maar ook de rest van je leven. De overtuiging dat je zeven keer in de week in de sportschool moet staan, oftewel het zogeheten ‘all-or-nothing’ denken, is niet duurzaam. Dat houdt niemand vol. Daarnaast sta ik ervoor om elke dag keuzes te maken die je brengen naar waar je écht naartoe wilt op de lange termijn. Zoals Stefan Aarnio schrijft in Hard Times Create Strong Men: “Do not trade the greatness of tomorrow for the pleasures of today.”

Een leefstijl moet niet alleen duurzaam zijn, maar je moet er ook wat mee kunnen bereiken; werkbaar dus. Een werkbare houding is er één waarop je kan bouwen en die zich weerspiegelt in alle aspecten van je leven waardoor je niet alleen discipline creëert in het sporten maar ook bijvoorbeeld in het lezen van een boek.

Als ik het heb over een krachtige man, dan heb ik het over een man met daadkracht, weerbaarheid en een groter doel. Iemand die wil gymmen en gezond wil eten is iemand anders dan die dat daadwerkelijk doet. Veel mensen willen een hele hoop, maar niet iedereen is bereid hetgeen te doen wat daarvoor nodig is. En dat is oké, mits je daar vrede mee hebt. Ik werk vanuit het idee dat indien je daar geen vrede mee hebt, je dat kan aanpakken. Want als je wel met onvrede rondloopt en het niet aanpakt, blijf je rondwalen in een vicieuze cirkel van teleurstelling. En dat gun ik niemand.

Daarom sta ik er ook voor om mannen weerbaar te maken. Om óndanks de soms lastige omstandigheden, tóch actie te ondernemen. Om je hierbij te helpen is het voor mij belangrijk om te weten wie er tegenover me zit. Waar kom jij ’s-ochtends voor uit je bed en wat zijn uitdagingen voor jou? We gaan kijken naar jouw kernwaarden en in hoeverre deze in lijn liggen met jouw doelen. Als we dat in kaart hebben gebracht: waar je bent én waar je naartoe wilt; dan gaan we stap voor stap bijsturen. Bijsturen in de richting van die doelen.

Mensen onderschatten de invloed van kleine stapjes. Als je jezelf elke dag 1% verbeterd, heb je na een jaar al 37 keer betere resultaten. Het zit hem in die kleine stapjes één voor één introduceren en ze vaak genoeg te herhalen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op die manier resultaat kan boeken. “We are what we repeatedly do. Excellence then, is not an act, but a habit.” – Aristotle.

ROBERTO
×